Despre noi

Cum am aflat de REIKI, Cursurile REIKI din SUA Minneapolis 1982:

În 1982 eram la un curs de specializare în calculatoare în oraşul Minneapolis, statul Minnesota din SUA, iar în una din duminicile acelei veri am văzut un anunț despre o expoziție și o serie de conferințe dedicate supraviețuirii în mileniul 3. La acea data nu aveam cunoștințe medicale și nici nu mă interesa domeniul medical, dar oboseala și suprasolicitarea activității profesionale m-au determinat să caut metode pentru a diminua sau înlătura efectele negative ale acestora asupra persoanei mele.

Cea mai provocatoare conferința pentru mine a fost cea prezentată de doamna Nancy Lhasa JONSON, acum Joy STEVENS, deoarece Tehnica REIKI îmi părea prea simpla pentru a fi adevărată (pentru mine ca inginer în telecomunicații):

 • Putea fi învățata de oricine şi într-un timp foarte scurt
 • Nu aveai nevoie de cunoștințe sau de calități speciale
 • După curs puteai să te ajuți pe tine și pe cei dragi în siguranța atât local cât și la distanța 

După expoziție m-am înscris și am urmat cursurile de REIKI Gradele 1 și 2 cu Nancy Lhasa Johnson, fiind la acea dată primul din Europa și al 5-ea din afara Statelor Unite ale Americii care absolvea aceste cursuri, absolvind: 

 • Cursul REIKI Gradul 1 pe 22 August 1982
 • Cursul REIKI Gradul 2 pe 28 Septembrie 1982

Experiența din spital, de la terapie intensiva, cu colegul meu Costin operat laparoscopic de hipofiza:

Imediat după prima intervenție chirurgicală, am fost invitat de către chirurg să merg la patul lui.  Încă era sub anestezie generala, dar fiind conectat la monitorul de semnale vitale, am vrut sa verific pe monitor efectele atingerii REIKI:

 • Inițial Pulsul era 115 bătăi pe minut, iar semnalul EKG era cam la 1 pe 3 din amplitudinea normala
 • Am aplicat mâinile în poziția Cap 4, și numai după circa 5 minute spre uimirea mea pulsul a ajuns la 65 bătăi pe minut, iar amplitudinea semnalelor EKG au ajuns la valoarea normala.
 • După alte câteva minute colegul meu s-a trezit, am stat de vorba iar pusul si semnalele EKG au rămas la valorile normale.

Recuperarea a fost rapida și excelenta, deoarece Costin este în viata și în prezent. Acest lucru m-a convins definitiv de simplitatea, eficienta și siguranța folosirii REIKI chiar și în situațiile cele mai critice din punct de vedere medical:

 • Operația colegului mei fusese suspendata din cauza unei sângerări masive, era epuizat și instabil
 • Eu nu aveam nici un fel de cunoștințe medicale, deci nu putea intervenii specific pentru a corecta sau stabiliza parametrii vitali, deoarece nu cunoșteam nici măcar valorile normale ale acestora.

La începutul lunii octombrie 1982 am avut fericita ocazie să mă întâlnesc cu Ph. Dr. Barbara Ray în cadrul Simpozionului de Autentic REIKI® din Minneapolis și să fac 2 propuneri către Asociația American Internațională de REIKI( acum TRTIA – Asociația Internațională de Tehnică Radiantă® ):

 • Folosirea REIKI în Managementul Activ al Stresului
 • Cercetarea științifică a efectelor și beneficiilor folosirii REIKI.

Practica și promovarea REIKI în România, perioada 1983-1989.

La întoarcerea în țară, am continuat activitățile de prezentare, lucru, observare și cercetare a tehnicii REIKI.

Am colaborat cu cei mai importanți medici acupunctori, homeopați şi specialiști din domeniul resurselor umane, iar pe baza acestei colaborări am prezentat REIKI la :

 • Conferința Naționala de Acupunctura
 • Conferința Naționala de Homeopatie
 • Centrul de Perfecționare în Telecomunicații și Transporturi
 • Hotelul Intercontinental din București

Am ajutat peste 1500 de bolnavi și va prezintăm câteva din rezultatele obținute în sinergie cu evaluările clinice, tratamentele, intervențiile și procedurile medicale:

 • Remisiune Completa discopatie cervicala
 • Remisiune Astm Bronșitic la copii și adulți
 • Remisiune completa Leucemie
 • Remisiune Completa sau ameliorare a diferitelor forme Cancer
 • Remisiune Completa Paralizie
 • Remisiune Completa Spondiloză Anchilozată cu 2 vertebre lombare sudate

Cu aceste ocazii am observat mari diferențe în calitatea și durata recuperării afecțiunilor:

 • Au fost persoane ajutate prin REIKI, în doar câteva sesiuni, au reușit sa își remită uneori afecțiuni foarte grave (cancer sau leucemie). Aceste persoane au înțeles adevărata cauză a îmbolnăvirii lor și au decis ca ( pe lingă ajutorul meu oferit folosind sesiunile REIKI) să își optimizeze stilul de viață și atitudinea față de evenimente.
 • Alte persoane au fost ajutate cu 15-30 sesiuni REIKI, dar remisiunea a fost incompleta și doar temporara cu toate ca afecțiunile erau minore sau într-o fază incipientă. Aceste persoane au așteptat de la sesiunile radiante un miracol, dar au continuat să ducă aceiaşi viaţă stresantă cu supărări şi îngrijorări zilnice.

Pe baza acestor observații am pregătit Strategia de Management Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® având la bază folosirea zilnică a celor 4 R:

 1. Sesiunile și Directările Radiante
 2. Asumarea Răspunderii personale pentru optimizarea stilului de viață și a atitudinii față de evenimente
 3. Rețeaua de suport
 4. Resurse naturale de calitate şi cât mai diversificate

Această strategie a stat la baza viitoarelor noastre cursuri.

1992 Aurica LAZIA urmează Cursurile Tehnica Radiantă® Gradul 1 și Gradul 2 în București cu instructorul Canadian Brian WORK

În luna Iunie 1993, visul meu de a devenii Instructor TRT® devine realitate. Doamna Marvelle LIGHFIELD îmi anunța decizia Doamnei Dr. Barbara RAY de a fi admis la Cursul TRT® Gradul 3B pentru Instructor în Programul Oficial TRT® Gradul 1 alături de alți 5 colegi din România și că acest curs va avea loc în București. În a doua decada a lunii Iunie 1993 Doamna Dr. RAY, împreuna cu Doamna Marvelle care a sosit în București, ne inițiază la Gradul TRT® 3B partea 1 și ne predă modul de a pregătii viitorii radianți la Gradul 1 în a 2-a decada a lunii Iunie 1993. Cursul a fost extraordinar, deoarece el stă și acum ca referință pentru cursurile noastre, iar la recentul curs de Formatori (Educatori pentru adulți) structura și modul de prezentare a cursului nostru a fost apreciata ca fiind excelenta. În urma acestui curs este LAZIA Dumitru este Autorizat și Certificat să predea și să efectueze cele 4 Inițieri ale Programul Oficial de Tehnică Radiantă® Gradul 1 de către Radiance Seminars, Inc.

Imediat după curs am trecut la Organizarea, Promovarea și Susținerea oficiala a Cursurilor:

 • După absolvirea Cursului TRT® Gradul 3B am înființat firma noastră R-OM-SERV SRL, prima firma privata din România având ca obiect de activitatea organizarea de Cursuri pentru Managementul Activ al Stresului
 • Din 1993 până în prezent am organizat 270 cursuri, la care au participat circa 8000 de cursanți, din care 1000 lucrează în domeniul serviciilor de sănătate,30 au absolvit cursurile avansate TRT® Gradele 3A, 3B, 4 și 5
 • Am realizat Situl firmei noastre www.vitalitate.com 

În luna Noiembrie 1995 Dumitru LAZIA urmează la Berlin Cursul de Tehnică Radiantă® Gradul 3B Instructor TRT® Gradul 2, cu Dr. Barbara RAY și Marvelle LIGHTFIELD – LAZIA Dumitru fiind Autorizat și Certificat să predea și să efectueze Inițierea Programului Oficial de Tehnică Radiantă® Gradul 2 de către Radiance Seminars, Inc.

LAZIA Dumitru este membru fondator al Asociației Naționale de Terapii Complementare din România ANATECOR, și la înființare ei, în calitate de vicepreședinte, a obținut avizul Ministerului Sănătății pentru înființarea ANATECOR.

 În anul 2007 a fost promulgată în România legea Terapiilor Complementare, care are în anexă cu Domeniile de Practici Oficiale Tehnica Radianta®, pe lângă REIKI și alte Tehnici Bioenergetice.

Am optimizat continuu cursul nostru de Management Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă®  având la bază Manualul de Referință al TRT® și instructajul primit la cele 2 Cursuri TRT® 3B, completate cu metode practice de obiectivare a efectelor Radianței Interioare în corpul uman și de verificare a calității Sesiunilor și Directărilor Radiante.

Am constata cu bucurie faptul că rezultate obținute de cursanții noștri (pe care le aflam la Clasele Expandate sau prin email) depășesc de cele mai multe ori chiar și experiențele sau așteptările noastre, deoarece în cadrul cursurilor punem un accent deosebit pe practica folosirii TRT® în Prevenirea și Remisiunea (în sinergie cu consultul, evaluările și tratamentele medicale) a afecțiunilor generate de stres.

Iată câteva exemple din experiențele de auto-vindecare, folosind Tehnica Radiantă® ale cursanților noștri:

 • Remisiune completa tumoare pe suprarenala stingă, persoana este acum căsătorita, are 2 copii și este de peste 10 ani unul din cei mai buni specialiști la Microsoft
 • Remisiune completa a Infarctului cu Bloc de ramura la 65 de ani, în prezent a împlinit 80 de ani și este la copii ei în SUA
 • Remisiune Infertilitate, părintii au acum 1 sau 2 copii sănătoși și bineînțeles Radianți
 • Remisiune fobii la călătoriile cu avionul
 • Remisiune completa și definitiva Miastenia Gravis şi tumoare pe Timus (după intervenția chirurgicala pe fisa medicala era trecut Timus fără tumoare)
 • Remisiune în doar 5 luni a Lupusului, Depresiei,Poliartritei și Atacurilor de Panică
 • Remise Tumori Cerebrale la copii prin TRT® integrat cu tratamente medicale și intervențiile chirurgicale în diferite cazuri de cancer cu efecte secundare minime, timp de recuperare foarte mic și fără metastaze ulterioare
 • Refacerea completa în minim 3 luni a oaselor afectate de accidente
 • Eliminarea definitiva a dependentelor de droguri, alcool și tutun
 • Eliminarea tentativelor de sinucidere și revenirea din depresii acute

Mai multe informații în Detalii privind folosirea Instrumentelor Radiante , care conține un index de peste 80 Linkuri către pagini postate de noi din 2001 până în prezent. Linkul acestei pagini index poate fi folosit în aplicația de traducere automată Translate Google , pentru traducerea din Română în celelalte limbi .

1997 Aurica LAZIA urmează în București cu Instructorul Yesny CARIGNTON Cursul de Tehnică Radiantă® Gradul 3A1998 la Berlin în Germania:

 • Aurica LAZIA urmează Cursul de Tehnică Radiantă® Gradul 4,
 • Dumitru LAZIA urmează Cursurile de Tehnică Radiantă® Gradele 4 și 5

2009 Am continuat Cursurile Avansate de Tehnică Radiantă® în St. Petersburg, Florida SUA, prin Radiance Seminars, Inc. cu Dr. Barbara RAY:

 • LAZIA Aurica: Tehnică Radiantă® Gradul 5
 • LAZIA Dumitru: Tehnică Radiantă® Gradele 6 și 7

Am continuat colaborarea interdisciplinară dedicată integrării TRT® în sistemele de îngrijire a sănătății, turismul balnear și optimizarea resurselor umane, iar pe baza acestor colaborări am prezentat Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® la:

 • Sesiunea de comunicări științifice ale Academia de Științe a României, dedicată cercetării de frontieră fundamentală şi aplicativă
 • Congresul Internațional de Balneologie din Japonia
 • Conferința Medicala Internațională din cadru ROMMEDICA-2009
 • Primul Congres de Medicina Integrativa din ROMÂNIA din 2009
 • Congresul Național de Balneologie – Govora 2017 – unde lucrarea noastră a fost medaliată, iar Aurica și Dumitru LAZIA au devenit membrii ai Asociației Romane de Balneologie. Mai multe detalii, inclusiv prezentarea , în pagina web – http://bioclima.ro/Congres.php

Mai multe detalii despre competențele și experiențele noastre în domeniul – Managementului Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® – Real Reiki® – , le puteți consulta în pagina:

 

Ai nevoie de mai multe detalii?

Suntem alaturi de tine pentru a te ajuta cu toate informatiile necesare.
Contacteaza-ne
Contact